Pressemelding

Rekordstort forhåndssalg av båter før årets sesong

Med fjorårets varme sommer i minne og årets milde vinter på hell melder forhandlere om rekordstort forhåndssalg. – Jeg tror ikke båtinteressen har ikke vært større siden før finanskrisen, sier Leif Bergaas i bransjeforbundet Norboat.

Nordkapp skifter navn på sine aluminiumsbåter

Etter suksessen med aluminiumsbåter i fjor har Nordkapp besluttet å skifte/forenkle modellnavnet fra Nordkapp Ranger til Nordkapp R-Line

BLI MED PÅ BÅTLIVETS DAG 2018!

Båtbransjeforbundet Norboat, KNBF og en rekke aktører fra båtbransjen legger til rette for at flere skal få ta del i båtlivets gleder

HETEBØLGE GIR EKSPLOSJON I BÅTSALGET

Båtsalget i Norge har eksplodert takket være den varmeste maimåned på 100 år. – Det har nok aldri blitt solgt flere båter på én måned i Norge noen gang, sier bransjesjef.

DIGITAL VERKSTEDLØSNING FOR BÅTBRANSJEN

Norboat tilbyr nå sine medlemmer et moderne og bransjetilpasset digitalt bookingsystem for båtforhandlere, verksteder og marinaer. I samarbeid med Synkarion Maritim lanseres nå systemet i full bredde etter en testperiode i noen utvalgte pilotbedrifter i bransjen.

REKORDBESØK OG GODT SALG PÅ ÅRETS SJØEN FOR ALLE

Søndag 26. mars klokken 18.00 stengte årets Sjøen for Alle på Lillestrøm og Norges Varemesse. Søndagens besøkstall ble 5459. Med det har båtmessen hatt totalt 28 310 besøkende, og en økning på 6% fra år 2016, og hele 71% siden 2014. Vi takker publikum for enorm oppslutning om Norges største båtmesse.

BÅTFOLKET SKAL TA PLASTEN MED HJEM

Oppmerksomheten rundt plastforurensning i havet har eksplodert de siste månedene. Nå inviterer Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge hele båtbransjen og båtfolket til en nasjonal kampanje for å hindre at plast havner på sjøen. - Det handler ikke om å rydde, det viktige er at vi slutter å kaste, sier Leif Bergaas i Norboat.

SJØEN FOR ALLE GLIMTER TIL MED GULLREKKE OG STAND-UP

De to siste årene har Sjøen for Alle satset friskt på familiekonseptet og gratisaktiviteter for barn. Nytt av i år 22.-26. mars er at båtmessen oppfører Norges første vannmusikal. I tillegg utgjør stand up artistene Sigrid Bonde Tusvik, Alex Rosén og Thomas Leikvoll messens gullrekke i helgen.

INVITASJON TIL EN SNIKTITT PÅ ÅRETS RÅESTE BÅTNYHETER

Rekordmange båter i high-end klassen og et stort antall premierer og nyheter fra blant annet Yamaha, Kellox, BRP, Raymarine AS, Erling Sande AS, Brunswick og Frydenbø Marine AS vil gi Sjøen for Alle en pangstart.

SJØEN FOR ALLE FLØRTER MED SEILBÅTENTUSIASTER

I 2017 fornyer Sjøen for Alle innsatsen overfor seilbåtinteresserte. Ikke bare er messehistoriens desidert største båt en More 55. Et nært samarbeid med Norges Seilforbund sørger for årets Seilting skal avholdes på båtmessen 25.-26. mars.  

NORDKAPP MED 4 NORGESPREMIERER PÅ SFA

På Sjøen for Alle 22.-26. mars stiller Nordkapp ut 18 båter. Hele fire av dem har Norgespremiere: Nordkapp Enduro 805, Nordkapp Avant 705, Nordkapp Avant 705 Ranger og Nordkapp Noblesse 605 Ranger.

IBIZA TOURING 640 - PREMIERE FRA IBIZA BOATS PÅ SJØEN FOR ALLE

Ibiza Boats AS er landets eneste gjenlevende båtbyggeri med serieproduksjon av hurtiggående båter i sin klasse. På Sjøen for Alle stiller selskapet ut 6 båter og har premiere på Ibiza 640 Touring.

LEVENDE BÅTLIV 2025

Engasjerer, inspirerer og aktiverer for å sikre et levende norsk båtliv i 2025. Rekruttering av nye båteiere for et bærekraftig båtliv og båtbransje er en global utfordring som det jobbes aktivt med internasjonalt.

SJØEN FOR ALLE YPPER DAMENE TIL Å TA RORET

I anledning kvinnedagen 8. mars lanserer Sjøen for Alle ”Ta Roret-kampanjen”. Målsetningen er å få flere kvinner til å Ta Roret til sjøs for å endre ulykkesstatistikken.

MORE 55 - MESSEHISTORIENS STØRSTE BÅT TIL SJØEN FOR ALLE

Så er det klart: Premiumhallen på Sjøen for Alle 2017 vil romme messehistoriens største båt noensinne. Seilbåten More 55 kommer fra svensk-kroatiske More Boats, har en startpris på 387 000 € eks. mva. og skal stå utstilt i Premiumhallen.

SJØEN FOR ALLE MED TRUMP RETORIKK I NY KAMPANJE

Norges største båtmesse går humoristiske veier for å vekke folks oppmerksomhet. Reklamekampanjen som lanseres den 27.1. er inspirert av Donald Trumps lek med tall og ”alternative fakta”.

HYLLER REGJERINGEN FOR MILJØINITIATIV | VRAKPANT TIL BÅTFOLKET PÅ 15.000,-

Regjeringen vedtok i statsbudsjettet for 2017 å gi tilskudd for vraking av fritidsbåter. Dette skal gis som en betaling for avhending av båter til godkjent retursted på 15000 kroner. –Dette er årets julegave til båtfolket og miljøet, sier Leif Bergaas, daglig leder i båtbransjeforbundet i Norge.

Totalt 26 616 besøkende

Sjøen For Alle, Norges største båtmesse, ble arrangert fra 9.-13. mars på Norges Varemesse på Lillestrøm. Da messen stengte søndag hadde totalt 26 616 mennesker tatt turen innom.

Eksplosiv vekst i båtimporten i 2015

Til tross for svak kronekurs økte importen av fritidsbåter med nesten 400 millioner kroner, til nær halvannen milliard kroner i fjor. Desidert størst var økningen for båter over 5,5 m med påhengsmotorer. Importen fra Polen eksploderte og økte med over 100 prosent. - Til tross for urolige økonomiske tider er interessen for nye båter stor og 2015 ble et godt importår, sier Leif Bergaas daglig leder i Båtbransjeorganisasjonen Norboat.

Økonomisk uro skaper stor norsk båtinteresse

-      Flere velger båtliv fremfor utenlandsturer. Mellomstore båter i størrelsen 4-7 meter er årets store trend for båtfolket når dørene om noen dager åpnes for Norges største båtmesse, Sjøen for alle. - Når det er urolige økonomiske tider velger folk å bli ved norskekysten fremfor å reise til utlandet. Da er det båter i en mer folkelig prisklasse som står øverst på ønskelisten, sier Leif Bergaas daglig leder i båtbransjeorganisasjonen Norboat.

Båtbransjen vil ha endring av loven om vestpåbud

Båtbransjens organisasjon, NORBOAT har gjort en undersøkelse blant sine medlemmer om det nye vestpåbudet og svarene er tydelige. Båtbransjen ønsker ikke at en 8 meters-grense skal regulere bruk av flyteplagg eller ikke. NORBOAT ønsker endring av loven.

Eivind Amble - Æresmedlem i Norske Båtbyggeriers Landsforening

Norges kanskje mest kjente båtkonstruktør, Eivind Amble, ble utnevnt til æresmedlem i Norske Båtbyggeriers Landsforening 29. mai. Han fikk utnevnelsen på bakgrunn av sine mange uvurderlige bidrag til landets båtbyggere gjennom flere tiår.

Starter båtsommeren på Lillestrøm

(19. desember) Igjen er årets store båtmesse Sjøen for alle tilbake til Norges Varemesse på Lillestrøm, men aktivitetstilbudet og omfanget er langt større enn tidligere.

Raser mot avgiftspålegg for båteierne

(Torsdag 19. desember 2013) Administrerende direktør i NORBOAT, Erlend Prytz, og Generalsekretær i KNBF, Reidar Kjelsrud, går hardt ut mot den nye regjeringens avgiftsøke på diesel. De to mener høyere avgift på såkalt ”avgiftsfri diesel” er et politisk løftebrudd som urettmessig rammer både båtfolket og den norske båtbransjen.

Norske båteiere ønsker obligatorisk båtregister

(Oslo, torsdag 13. mars 2014): Ønsket om frivillig registrering av båter virker til å være historie. En landsdekkende spørreundersøkelse gjennomført av InFact for båtbransjeforbundet Norboat viser at et stort flertall av nordmenn nå ønsker seg et obligatorisk, offentlig båtregister.

Norges Varemesse overtar driften av Sjøen for alle

(Oslo, 20. mars 2014) Norges største båtmesse, Sjøen for alle, skal de neste tre årene arrangeres både på og av Norges Varemesse på Lillestrøm. Dette ble klart etter at Sjøen for alle-eieren, båtbransjeforbundet Norboat, nylig inngikk en omfattende avtale med Norges Varemesse. Hensikten med den nye avtalen er å gjøre Sjøen for alle til en maritim opplevelse av internasjonal klasse.

Pressemelding | En gledens dag for båtfolket og båtbransjen!

(Onsdag 14. mai 2014) Administrerende direktør i båtbransjeforbundet Norboat, Erlend Prytz, er veldig fornøyd med Regjeringens beslutning om å fjerne båtmotoravgiften, den såkalte hk-avgiften. Han mener avgiften har vært en utfordring både for båtbransjen, for miljøet og for sikkerheten til båtfolket.

Nordmenn vil ha maritim opplæring i skolen

Bør skolen stå for opplæringen i sjøvett og båtføring for nye generasjoner i Norge? En fersk meningsmåling gjennomført av InFact viser at over 40 prosent av nordmenn stiller seg positive til forslaget.

Avvikling av avgift på båtmotorer | Vedtatte gjennomføringsbestemmelser

(25. juni 2014) Stortinget har vedtatt å avvikle båtmotoravgiften med virkning fra 1. juli 2014. Du kan lese mer om dette på toll- og avgiftsdirektoratets sider.