Nyheter

YANMAR LAUNCHES THE DTORQUE 111 TURBO DIESEL OUTBOARD

(Pressemelding/Yanmar) Etter overenskomsten med den tyske produsenten Neander Shark for eksklusiv global distribusjon av den gammeldagse Dtorque 111 tvillingsylindrede 50 hk diesel utenbordsmotor, har YANMAR MARINE INTERNATIONAL (YMI) kunngjort den offisielle lanseringen av dette spennende nye fremdriftsproduktet.  

ASKELADDEN OG WINDY NOMINERT TIL PRIS

Årets jury av "European Power Boat of the Year 2018" var samlet i Frankrike under Cannes Yachting Festival og det var mange som ventet spent på nominasjonen av hvilke modeller som kan bruke tittelen European Power Boat of the Year 2018.

SJØSETTER TILSKUDDSORDNING FOR KASSERTE FRITIDSBÅTER

Det skal nå bli enklere å levere inn gamle fritidsbåter til avfallsmottak, og det blir en direkte utbetaling på 1000 kroner for båter opp til 15 meter (49,21 fot).

FINANSKRISEN HAR ENDELIG SLUPPET TAKET

Rekordoppslutning om Skandinavias største flytende båtmesse. På tross av en kald start på båtsesongen, med varierende vær, har båtsalget vært godt. I klassen 8-12 meter (26-40 fot) har det siden finanskrisen vært solgt få båter, men nå melder bransjen at salget også her har tatt seg opp.

HELE 50 PREMIERER PÅ BÅTER I SJØEN

I år er det rekordoppslutning på Skandinavias største flytende båtmesse Båter i Sjøen som arrangeres på Aker Brygge fra torsdag til søndag denne uken. Hele 290 båter stilles ut og båtglade nordmenn får oppleve 50 premierer.

PRESSEINVITASJON BÅTER I SJØEN 2017

Rekordoppslutning om Skandinavias største utendørs båtmesse på Aker Brygge 7-10 september. 290 båter, 5O Norges- og verdenspremierer, 34 seilbåter, vannscootere, båter opp til 17 millioner, banebrytende design og teknologiske innovasjoner presenteres for båtglade gjester.

NYTT SJØVETTSPILL GJØR DET GØY Å LÆRE OM SIKKERHET I FRITIDSBÅT  

Sjøfartsdirektoratet lanserer nå et nytt sjøvettspill. Morten Måke er hovedperson i spillet, og han må både manøvrere riktig og velge det riktige utstyret for å sanke poeng.

HJERTMANS OG MARITIM DANNER NORDISK KONSERN FOR BÅTUTSTYR

Svenske Hjertmans og norske Maritim har samarbeidet i flere år. Nå tar selskapene neste skritt og gjennomfører en nordisk konsolidering. På denne måten dannes det et sterkt nordisk konsern med fokus på lønnsomhet.

DIGITAL VERKSTEDLØSNING FOR BÅTBRANSJEN

Norboat tilbyr nå sine medlemmer et moderne og bransjetilpasset digitalt bookingsystem for båtforhandlere, verksteder og marinaer. I samarbeid med Synkarion Maritim lanseres nå systemet i full bredde etter en testperiode i noen utvalgte pilotbedrifter i bransjen.

HVA VET VI OM DET NORSKE BÅTLIVET?

I 2012 ble det gjort en omfattende undersøkelse om det norske båtlivet og Nordmenns forhold til båtbruk.