Nyheter

HVA VET VI OM DET NORSKE BÅTLIVET?

I 2012 ble det gjort en omfattende undersøkelse om det norske båtlivet og Nordmenns forhold til båtbruk.

BÅTLIVETS DAG

Den 17. juni arrangeres BÅTLIVETS DAG. Målet med denne dagen er å informere om alle mulighetene med båtlivet, og på den måten engasjere, inspirere og legge til rette for at flere ønsker å ta del i gledene med livet på og ved vann.

KLAR FOR SJØEN 2017

Alle organisasjoner og etater med oppgaver og interesser innenfor fritidsbåtfeltet tar del i Klar for sjøen-kampanjen også denne sommeren og vi i Norboat er en naturlig del av denne.

FORSLAG FRA MILJØDIREKTORATET FOR EN VRAKPANTORDNING

Som et ledd i gjennomføringen har det blitt utarbeidet et forslag til forskrift for kommunenes ansvar for små fritidsbåter.

SISTE NYTT I VANNSCOOTERSAKEN

Det har blitt sagt og skrevet mye i kjølvannet av at regjeringen besluttet å oppheve vannscooterforskriften som likestiller vannscootere med øvrige fritidsbåter.

DETTE MÅ DU HUSKE PÅ I SOMMER

Når det skal fylles drivstoff på båten, er det enkelte ting det er lurt å være klar over. Sommeren nærmer seg, og mange nordmenn allerede har begynt å nyte årets båtsesong. Når det begynner å bli lite drivstoff på tanken, og det er tid for å fylle den opp, er det én ting man må være ekstra bevisst på, og det er drivstoffkvaliteten.

NÅ ER VANNSCOOTER FORSKRIFTEN OPPHEVET

Vannscootere skal heretter kunne brukes på lik linje med båter i de aller fleste områder. Dette er en følge av at vannscooterforskriften oppheves. Kommunene kan ved behov fastsette lokale forskrifter om bruk av vannscooter.

LET'S EMBARK!

i-Sea AS er en medlemsbedrift i NORBOAT og i-Sea AS har bl.a utviklet Embark. Embark er en båtapp som tilbyr brukervennlige sjøkart tilgjengelig på PC, nettbrett og mobiltelefoner og i bunn ligger S57 kartdata fra offisielle sjøkartverk bl.a Sjøkartverket i Norge.

BÅTGLEDE I NORBOAT SØR

I disse dager utgir Norboats lokallag i Sør sin Båtglede avis for 4. året på rad. Avisen er et samarbeid mellom Styringsgruppen i Norboat Sør og Agderposten. Her kan du laste ned den digital utgaven. God lesing!

FOKUS PÅ VÅRE AUTORISERTE MEDLEMMER

En av Norboats målsettinger er å opprettholde vårt fokus på autorisasjonsordningen, og å videreutvikle denne med ønske om at flere skal se viktigheten og de fordelene denne ordningen har.