Nyheter

Nå vil færre båter havne på avveie

Sol, sjø og båtliv er for mange selve svaret på sommer, men mange båter har hatt sin siste reise på sjøen. Gratis innlevering av båtvrak og vrakpant er innført det siste året, og nå blir det også lettere å finne ut hvor båtvrakene kan leveres inn.

VIEW SOFTWARE KJØPER SYNKARION

Fredrikstadbaserte SYNKARION har blitt kjøpt opp av VIEW SOFTWARE. For SYNKARION betyr dette nye, styrkede ressurser og nye visjoner til å levere programvare til Båtbransjeforbundets medlemmer innen oversikt og styring av maritim verkstedsdrift

Obligatorisk båtregister en nødvendighet som haster

Avfall Norge, Norboat, Kongelig Norsk Båtforbund og Finans Norge signerte onsdag en felles enighet om behov for et obligatorisk båtregister.

Båtlivets dag 16.juni

Lørdag 16.juni gikk Båtlivets dag av stabelen i byene Bergen, Sandefjord og Tvedestrand. Arrangementet er et samarbeid mellom båtbransjen, Norboat - båtbransjeforbundet i Norge, båtfolk og medlemmer i KNBF - Kongelig Norsk Båtforbund.

Båtlivsundersøkelsen 2018

I 2012 ble den første Båtlivsundersøkelsen i sitt slag publisert, og i et land uten et offentlig register for fritidsbåter, har denne gitt et representativt bilde av norsk fritidsbåtliv, og vært grunnlag for flere beslutninger. Ny rapport ble publisert i 2018. Digital utgave er tilgjengelig her på våre nettsider

Bli med på Båtlivets dag lørdag 16.juni

Med nærmere 1 million fritidsbåter er Norge det landet med størst båt tetthet pr. innbygger i Europa. Båt og båtliv er med andre ord en stor del av både kulturarven og hverdagen til nordmenn. Kanskje ikke så rart med en kystlinje på over 100 000 km.

Husk Sjekk-vesten dagen lørdag 26.mai!

Sjekk flytevesten 26. mai! Om du ikke har gjort det før i år, bør lørdag 26. mai være dagen du husker å sjekke den oppblåsbare flytevesten din. Denne dagen kan du få hjelp til både å sjekke og å få byttet deler, slik at den fungerer som den skal – og når den skal.

DIGITAL UTGAVE AV NORBOAT ØST BÅTGLEDEAVIS

Våre lokallag utgir hvert år Båtgledeavisen, hvor det er VB media som står for innhold og produksjon.

NORGES STØRSTE BÅTMESSE - SJØEN FOR ALLE

Sjøen for alle skal være noe for alle, og derfor utvikles det nye konsepter hvert år, med et mål om å tilføre arrangementet større bredde og spennende innhold. 2018 var ikke noe unntak, og i år var det retro-utstillingen Sjølyst som var i fokus.

HVA VET VI OM NORSK FRITIDSBÅTLIV?

I 2012 ble den første Båtlivsundersøkelsen i sitt slag publisert, og i et land uten et offentlig register for fritidsbåter, har denne gitt et representativt bilde av norsk fritidsbåtliv, og vært grunnlag for flere beslutninger.

sommerbilder