Nyheter

Obligatorisk fritidsbåtregister og returordning for kasserte fritidsbåter

Obligatorisk fritidsbåtregister skal utredes sammen med evaluering av returordning for kasserte fritidsbåter.

Southampton Boat Show 14-23 september

Southampton Boat Show er godt i gang for 50ende året. Da messen åpnet første gang i 1969 var ca 50 ulike utstillere tilstede, i motsetning til ca 500 på årets messe. Norboat gir deg tilgang til den digitale messeguiden her

Ny investor på plass for BAVARIA YACHTS

Endelig er fremtiden avklart og sikret for Bavaria Yachts og den nye eieren har allerede besøkt den norske importøren og viser et sterkt ønske og engasjement for et tett samarbeid med forhandlerleddet og markedet.

Publikum strømmet til Båter i Sjøen tross regnvær

Rekordvarm sommer ga tredobling i fritidsbåtbruk, og båtgleden fortsetter. Til tross for at sommervarmen ble erstattet med en regntung helg, opplevde Båter i Sjøen flere besøkende enn i fjor. 11 750 mennesker besøkte de 300 båtene som gjør messen til Skandinavias største flytende båtmesse.

I sommer gikk forhandlerne tomme for båter

Rekordvarmen i sommer gjorde at båtglade nordmenn tømte varelageret til mange forhandlere. Nå har båtforhandlerne fylt opp lagrene rustet seg til storinnrykk på årets Båter i sjøen som åpner torsdag denne uke.

Båter i sjøen får Aker Brygge som hjemmehavn til 2023

Skandinavias største flytende båtmesse vil ligge i Oslo sentrum i minst fem år til. Det ble klart etter arrangør Norboat nylig inngikk et langsiktig samarbeid med Aker Brygge Marina og eier Norwegian Property.

Nordkapp skifter navn på sine aluminiumsbåter

Etter suksessen med aluminiumsbåter i fjor har Nordkapp besluttet å skifte/forenkle modellnavnet fra Nordkapp Ranger til Nordkapp R-Line

Utslipp på spyleplasser ved slipper og marinaer

Da vi nå registrerer at flere av våre medlemmer har fått henvendelse fra fylkeskommunens miljøavdeling med spørsmål om de har utført lovfestede tiltak for å samle opp bunnstoff og andre miljøgifter, ønsker Norboat nå å kartlegge bransjen.

Flere redningsskøyter enn noen gang tidligere

Redningsselskapets årsrapport for 2017 foreligger nå. Den avdekker at 35 mennesker unngikk drukningsdøden i 2017 som følge av Redningsselskapets innsats. Deres visjon - og formålet med deres aktivitet - er at ingen mennesker skal drukne.

Nå vil færre båter havne på avveie

Sol, sjø og båtliv er for mange selve svaret på sommer, men mange båter har hatt sin siste reise på sjøen. Gratis innlevering av båtvrak og vrakpant er innført det siste året, og nå blir det også lettere å finne ut hvor båtvrakene kan leveres inn.