Nyheter

Midsund Kommune er Årets Båtkommune 2019

Midsund kommune er kåret til Årets båtkommune 2019 for sitt arbeid med tilrettelegging av fritidsbåtlivet i kommunen. Prisen ble delt ut under Norges største båtmesse, Sjøen for Alle.

Båtparken i ferd med å fornyes

Fortsatt stor import av båter for påhengsmotor. Markedet for fritidsbåter er tilbake etter finanskrisen. Også i fjor ble det en økning for båter mellom 4 og 9 meter. På Finn.no har det ikke vært flere båter til salgs siden 2012. Båtparken i Norge har en høy gjennomsnittsalder, men nå ser vi at folk ønsker nye modeller, sier Leif Bergaas i bransjeforbundet Norboat.

Rekordstort forhåndssalg av båter før årets sesong

Med fjorårets varme sommer i minne og årets milde vinter på hell melder forhandlere om rekordstort forhåndssalg. – Jeg tror ikke båtinteressen har ikke vært større siden før finanskrisen, sier Leif Bergaas i bransjeforbundet Norboat.

Ny avtale sikrer Norges største båtmesse, Sjøen for alle, på Lillestrøm til 2025

Norges Varemesse AS og Norboat AS har inngått avtale om å arrangere den nasjonale og internasjonale Sjøen for Alle messen fra 2020 til og med 2025. En særdeles viktig avtale for alle båtentusiaster i hele Norge, sier Leif Bergaas daglig leder i Norboat.

Vel blåst Dra til Sjøs messe

Selv om været viste seg fra sin beste side i Bergen disse dagene, så det ikke ut til at dette stoppet båtinteresserte besøkende. Arrangøren rapporterer om 11.900 besøkende og god stemning i alle hallene.

Fritidsbåtkonferansen 25.april 2019

Fritidsbåtkonferansen er en møteplass for fritidsbåtbransjen, politikere, offentlige aktører, kompetansemiljøer og frivillige organisasjoner som jobber for sikkerhet i forbindelse med fritidsbåt. Norboat ønsker at bransjen er sterkt representert på årets konferanse.

En av båtbransjens pionerer er gått bort

Vi minnes Herbert Waarum (1924-2019), opphavsmannen bak Herwa båtene, og deler her nekrologen skrevet av Vest-Agder museet.

Laveste drukningsantall siden 2001

I følge Sjøfartsdirektoratet omkom 23 personer i forbindelse med bruk av fritidsbåt i 2018. Det er seks færre en året før, og det laveste antallet siden 2001.

Seksjonssjef for underavdeling Fritidsfartøy

Nimbus - Nordens største båtprodusent

Svenske Nimbus AB kjøper opp Bella Boats, og blir på denne måten Nordens største båtprodusent. Kjøpet innebærer at Nimbus overtar merkene Bella, Flipper, Falcon og Aquador.

Nye eiere hos River Boats

Det satses stort med nye eiere hos River Boats i Fredrikstad. River Boats/Rotostøp as eies i dag av Christoffer Haarbye og Reidar Gjølstad. Mange kjenner nok igjen navnene fra deres lange fartstid innen raske båter og redningsskøyter.