HJERTMANS OG MARITIM DANNER NORDISK KONSERN FOR BÅTUTSTYR

Svenske Hjertmans og norske Maritim har samarbeidet i flere år. Nå tar selskapene neste skritt og gjennomfører en nordisk konsolidering. På denne måten dannes det et sterkt nordisk konsern med fokus på lønnsomhet.

 

Hjertmans og Maritim vil fortsette å bruke sine respektive merkevarer og alle ansatte fortsetter som tidligere. Formelt sett går konsolideringen ut på at Hjertmans kjøper Maritim (Norway Marine Supply AS) i Arendal og kjedens egne butikker i Kristianstad og Fredrikstad. Franchise-butikkene i Oslo, Bergen og Stavanger fortsetter sin virksomhet på samme måte som tidligere.

Det er gründerne Øyvind Jørgensen og Arnfinn Jensen som selger den norske virksomheten, som de to startet for nesten 35 år siden.

”Denne konsolideringen er en naturlig utvikling i bransjen. Norge er et lite marked, og det er viktig å kunne kjøpe store volumer av ulike typer båtutstyr for å kunne tilby konkurransedyktige priser til våre kunder. Hjertmans har vært en viktig samarbeidspartner for Maritim i mange år og en konsolidering er et naturlig neste steg”, sier Andreas Nilsen, administrerende direktør i Maritim.

Han sier også ”Jeg har nå ledet Maritim i snart to år, og ser frem til sammen med Hjertmans å kunne ta selskapet et steg videre. Det er spesielt hyggelig å komme inn i en større familie etter en god start på året. Vi har i 2017 fortsatt den gode utviklingen fra i fjor, og hatt en fin vekst selv om deler av våren har vært kald.”

”Maritim er Norges største båtutstyrskjede, og et selskap som vi på Hjertmans har samarbeidet med lenge. Det nye konsernet kommer (inklusiv franchisetakere) til å få en omsetning på opp mot 400 MSEK med god lønnsomhet. Vi er glade for at Øyvind Jørgensen og Arnfinn Jensen vil fortsette i sine nåværende jobber også etter at de har solgt sitt livsverk”, sier Stefan Järudd, administrerende direktør i Hjertmans.


Spørsmål besvares av:
Stefan Järudd, administrerende direktør i Hjertmans på telefon +46 76 767 12 22
Andreas Nilsen, administrerende direktør i Maritim på telefon +47 907 75 450