I sommer gikk forhandlerne tomme for båter

Rekordvarmen i sommer gjorde at båtglade nordmenn tømte varelageret til mange forhandlere. Nå har båtforhandlerne fylt opp lagrene rustet seg til storinnrykk på årets Båter i sjøen som åpner torsdag denne uke.

– Båtsalget i sommer har vært uten sidestykke. Sesongen kom litt sent i gang etter en lang vinter, men tok seg til gjengjeld veldig opp så fort båtene begynte å komme på vannet. Flere forhandlere har gitt uttrykk for at de ikke hadde kapasitet til en eneste bestilling til, forteller daglig leder i bransjeforbundet Norboat, Leif Bergaas.

Framtidsutsiktene for båtmarkedet lover også godt. I følge Båtlivsundersøkelsen 2018, utført av Opinion, planlegger 50 000 nordmenn å kjøpe båt de neste fem årene.

 

Båter i sjøen-rekord

For alle båtinteresserte – og dem som måtte gå tomhendte hjem fra båtforhandleren i sommer – vil det stilles ut 300 båter på messen Båter i sjøen 6.-9. september på Aker Brygge. Aldri før har det vært utstilt så mange båter under messen på Aker Brygge, og det gjør Båter i sjøen til Skandinavias største flytende båtmesse målt i antall båter.

– Det kommer Norges- og verdensnyheter, 34 seilbåter og godt med publikum. Salget har ikke avtatt helt ennå og vi forventer at det holder seg en stund til utover høsten, sier Bergaas om forventningene til messen.

Den fartsgale vil kanskje fristes av 77 knop i en Goldfish 28 Bullet, mens havkrysseren nok trekkes mot messens største båt, en Flemming 58. I tillegg vil det være nærmere 40 seilbåter på messen.

– Nå på høsten er tiden inne for å gjøre bestillinger, spesielt på større båter. Ønsker du ny båt for levering neste vår kan det være lurt å slå til nå, sier Bergaas.

Snart 1 million fritidsbåter

Båtlivsundersøkelsen viser at det i fjor befant seg nesten 1 million fritidsbåter i Norge. Finværet ga også effekter for bruktbåtsalget. Antall søk etter båt på Finn.no økte med 5 millioner i løpet av sesongen. Markedsplassen melder at antall salg også økte betraktelig. Etter den triste sommeren i 2017 skulle en tro at folk hadde bestilt sydenferie i år. Slik ble det altså ikke.

– Langtidseffektene etter den grå sommeren i fjor har uteblitt. I sommer har folk kjøpt båter som aldri før, sier Bergaas.

 

Messen Båter i Sjøen blir arrangert 6.-9. september på Aker Brygge i Oslo.

Les mer på http://www.baterisjoen.no

For mer informasjon kontakt:

Pressekontakt bransjerelaterte saker                                        Pressekontakt messerelaterte saker

Leif Bergaas                                                                                   Merete Rustad

Daglig leder Norboat                                                                    Prosjektansvarlig Båter i Sjøen

Tlf. +47 900 17 900                                                                      Tlf. +47 936 37 150

bergaas@norboat.no                                                                   mr@norboat.no

 

Om Norboat:

Norboat - Båtbransjeforbundet i Norge. Representerer den norske fritidsbåtbransjen. Norboats hovedmål er å skape best mulige rammebetingelser for båtbransje og båtliv med utgangspunkt i et trygt båteierskap. Norboat er også en høringsinstans og samarbeidspartner for offentlige etater og andre båtlivsorganisasjoner. Norboat eier båtmessene Båter i sjøen og Sjøen for alle.