Båtlivets dag 16.juni

Lørdag 16.juni gikk Båtlivets dag av stabelen i byene Bergen, Sandefjord og Tvedestrand. Arrangementet er et samarbeid mellom båtbransjen, Norboat - båtbransjeforbundet i Norge, båtfolk og medlemmer i KNBF - Kongelig Norsk Båtforbund.

Til og med været var på arrangørenes side på lørdag. Båtlivets dag et er initiativ for å fremme båt og båtliv, og for å la flere oppdage båtlivets mange gleder. I Bergen fikk publikum delta på mange forskjellige aktiviteter, og det var lagt til rette for opplevelser for liten og stor. 

I Herdlavågen utenfor Bergen sørget youtuberen Prebz for at barna koste seg med aktivitetene. Her kunne man teste SUP - Stand Up Paddling fra Gone Paddling, delta i ro-konkurranse, vinne et wakeboard fra Maritim i Bergen eller delta på en quiz i regi av KNBF og Fender/Norske Sjø. Langs bryggene ble ulike båter vist frem. Her kunne du gå ombord i en Fairline Squadron 53 fra Nautic Norway, med en prislapp på 12 millioner, Viknes 103 og Skilsø 39 Panorama fra Viknes, en Bavaria Cruiser 41 Style fra West Boat Askøy eller en Askeladden C83 fra Båtens Beste. 

Daglig leder i Norboat Leif Bergaas tilbragte dagen i solskinn i Herdlavågen og møtte mange representanter fra båtbransjen. 

I Tvedestrand koste barna seg med krabbefiske mens foreldre nøt kaffe og "søsterkake". Seilerne var innom før de startet seilas kl 12. Det var mulighet for å prøve joller og SUP brett og alle fremmøtte hadde en fin dag. Ertec, Frivillighetssentralen og Burgers & Shakes var noen av initiativtakerne i Tvedestrand. 

I Sandefjord var også arrangementet en suksess, og NRK Vestfold hadde innslag om Båtlivets dag på fredagen. Både KNBF og Jotun med flere gleder seg allerede til neste år. 

Gikk du glipp av årets arrangement anbefaler vi deg å følge med på facebooksiden til Båtlivets dag så du får informasjon om arrangementet neste år.